Hulkkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hulkkonen

Hulkkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 700:s suomalainen on Hulkkonen.

Hulkkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1271 max

v. 2014 1181

v. 2015 1176

v. 2016 1166

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hulkkonen on noin sijalla 800.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Hulkkonen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Hulkkonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hulkkonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hulkkonen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hulkkonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hulkkonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 51 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hulkkosia on 1 166.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1933

Hulkkosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 70 Hulkkosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hulkkosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Puumala (10 vainajaa), Taipalsaari (6) sekä Juva (6). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hulkkonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 45.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Hulkkonen tai Hulkkosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hulkkonen

Hulkkonen (paikannimi)

Hulkkonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hulkkonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Hulkkonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hulkkoset ulkomailla

Ruotsissa Hulkkonen oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Hulkkonen oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хулкконен tarkoittaa nimeä Hulkkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hulcoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hulkkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hulda Hulkkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hulkkonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hulkkonen.com, hulkkonen.fi, hulkkonen.net, hulkkonen.eu, hulkkonen.info, hulkkonen.name, hulkkonen.org, hulkkoset.com, hulkkoset.eu, hulkkoset.fi, hulkkoset.info, hulkkoset.name, hulkkoset.net, hulkkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hulkkonen i Finland. Surname Hulkkonen in Finland.

©Tuomas Salste