Hultin: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hultin

Hultin on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hultinien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 71

v. 2015 72

v. 2016 71

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hultin on noin sijalla 8 700.

Hultin-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hultin on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1894, ei kuitenkaan yleisimpien romaninimien joukossa. Luonnollisestikaan tämä ei tarkoita sitä, että kaikki Hultinit olisivat väistämättä romaneja.

Hultin on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hultin ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hultin-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Hultinin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1961–2004

Sana Hultin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Hultin osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Hultin esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hultinkatu, Hultinkuja, Hultinpolku, Hultintie, Tekla Hultinin aukio, Tekla Hultins plats. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Hultinit ulkomailla

Ruotsissa Hultin oli 1 296 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Hultin oli 66 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Hultin on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

711296766
Hultinit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 357 henkeä, joiden sukunimi oli HULTIN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hulda Hultin.

Samankaltaisia nimiä kuin Hultin

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hultin i Finland. Surname Hultin in Finland.

©Tuomas Salste