Humppi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Humppi

Humppi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Humppi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 123

v. 2015 123

v. 2016 123

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Humppi on noin sijalla 5 700.

Humppi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Humppi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Humppi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Humppi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Humppi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Humppi-nimisiä on 123.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Humppi-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Humppi-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1950–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1910
Lakanneet yritykset
perust. 1986

Sana Humppi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Humppi

Humppi (paikannimi)Katuosoitteissa

Humppi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Humppi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Humppi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Humppi. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Humppi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Humppi-suku ulkomailla

Ruotsissa Humppi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хумппи tarkoittaa nimeä Humppi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Humpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Humppi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Humberto Humppi.

Samankaltaisia nimiä kuin Humppi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: humppi.fi, humppi.com, humppi.eu, humppi.info, humppi.name, humppi.net, humppi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Humppi i Finland. Surname Humppi in Finland.

©Tuomas Salste