Huovila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huovila

Huovila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Huovila.

Huoviloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 861 max

v. 2014 885

v. 2015 874

v. 2016 878

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huovila on noin sijalla 1 000.

Huovila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huovila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Huovila on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Huovila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Huovila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 249 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Huoviloita on 878.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Huoviloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 43 Huovilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Huoviloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sippola (12 vainajaa), Valkeala (5) sekä Vehkalahti (4). Valtaosa asui Etelä-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Huovila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1903–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1997

Sana Huovila tai Huovilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Huovila

Huovila (paikannimi)Katuosoitteissa

Huovila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 83 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huovila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huovila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huovila, Huovilankatu, Huovilankuja, Huovilanmutka, Huovilanpolku, Huovilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Huovila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Huovilat ulkomailla

Ruotsissa Huovila oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуовила tarkoittaa nimeä Huovila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hoofwila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huovila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Huong Huovila.

Samankaltaisia nimiä kuin Huovila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: huovila.com, huovila.fi, huovila.net, huovila.eu, huovila.info, huovila.name, huovila.org, huovilat.com, huovilat.eu, huovilat.fi, huovilat.info, huovilat.name, huovilat.net, huovilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huovila i Finland. Surname Huovila in Finland.

©Tuomas Salste