Huru: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huru

Huru on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Huru-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 123 max

v. 2014 117

v. 2015 118

v. 2016 121

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huru on noin sijalla 5 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Huru on lyhyt nimi.

Sanan huru merkitys on 'notkelma, uoma, niityn kaista, kapea lahti, maaniemeke'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Huru on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huru ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Huru-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Huru-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1973–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Huru esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Huru

Huru (paikannimi)Katuosoitteissa

Huru on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huru jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huru esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hurukuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Huru-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Huru-suku ulkomailla

Ruotsissa Huru oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Huru oli 80 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

1212980
Huru Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуру tarkoittaa nimeä Huru. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Huru

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: huru.com, huru.info, huru.net, huru.org, huru.eu, huru.fi, huru.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huru i Finland. Surname Huru in Finland.

©Tuomas Salste