Huuhko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huuhko

Huuhko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Huuhko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 59

v. 2016 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huuhko on noin sijalla 9 900.

Huuhko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Huuhko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huuhko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Huuhko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Huuhko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Huuhko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 27 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Huuhko-nimisiä on 59.

Paikannimi Huuhko

Huuhko (paikannimi)

Huuhko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huuhko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Huuhko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуухко tarkoittaa nimeä Huuhko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchcå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huuhko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Huu Huuhko.

Samankaltaisia nimiä kuin Huuhko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huuhko i Finland. Surname Huuhko in Finland.

©Tuomas Salste