Huuhtiainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huuhtiainen

Huuhtiainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Huuhtiaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huuhtiainen on noin sijalla 12 000.

Huuhtiainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Huuhtiainen on melko pitkä nimi.

Huuhtiainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huuhtiainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Huuhtiainen

Huuhtiainen (paikannimi)

Huuhtiainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huuhtiainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Huuhtiainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуухтиайнен tarkoittaa nimeä Huuhtiainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchtiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huuhtiainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Huu Huuhtiainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Huuhtiainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huuhtiainen i Finland. Surname Huuhtiainen in Finland.

©Tuomas Salste