Huvila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huvila

Huvila on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Huviloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 117 max

v. 2014 170

v. 2015 171

v. 2016 168

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huvila on noin sijalla 4 400.

Huvila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huvila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1881–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1961–2004

Sana Huvila, Huvilan tai Huvilat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Huvila

Huvila (paikannimi)Katuosoitteissa

Huvila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huvila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huvila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eläintarhan Huvila, Huvila, Huvilaharju, Huvilakatu, Huvilakuja, Huvilantie, Huvilapolku, Huvilarinne, Huvilatie, Korsnäsin Huvilakuja, Nordlingin Huvila. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Huvila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хувила tarkoittaa nimeä Huvila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hufwila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huvila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Huvi Huvila.

Samankaltaisia nimiä kuin Huvila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: huvila.com, huvila.fi, huvila.info, huvila.net, huvila.org, huvilat.com, huvilat.fi, huvilat.info, huvilat.net, huvila.eu, huvila.name, huvilat.eu, huvilat.name, huvilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huvila i Finland. Surname Huvila in Finland.

©Tuomas Salste