Hylkilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hylkilä

Hylkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hylkilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 85

v. 2016 87

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hylkilä on noin sijalla 7 400.

Hylkilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hylkilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hylkilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hylkilä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hylkilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hylkilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 39 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hylkilä-nimisiä on 87.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1975–1989

Sana Hylkilä tai Hylkilän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hylkilä

Hylkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hylkilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hylkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hylkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hylkilä, Hylkiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hylkilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюлькиля ("Hjulkilja") tarkoittaa nimeä Hylkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿlgilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hylkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hylkila tai Hylkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hylde Hylkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Hylkilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hylkilä i Finland. Surname Hylkilä in Finland.

©Tuomas Salste