Hylkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hylkinen

Hylkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hylkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hylkinen on noin sijalla 21 000.

Hylkinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hylkinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hylkinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюлькинен ("Hjulkinen") tarkoittaa nimeä Hylkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿlgin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hylkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hylde Hylkinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hylkinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hylkinen i Finland. Surname Hylkinen in Finland.

©Tuomas Salste