Hyöky: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hyöky

Hyöky on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hyökyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 85

v. 2015 84

v. 2016 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyöky on noin sijalla 7 700.

Hyöky-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hyöky on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hyöky ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hyöky on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hyöky on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hyöky ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 19 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hyökyjä on 83.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Hyöky esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hyöky

Hyöky (paikannimi)Katuosoitteissa

Hyöky on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hyöky jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hyöky esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hyökykatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hyöky-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюёкю ("Hjujokju") tarkoittaa nimeä Hyöky. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hökÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hyöky olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hyoky tai Hyoeky, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyöky

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hyöky i Finland. Surname Hyöky in Finland.

©Tuomas Salste