Hyrri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hyrri

Hyrri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Hyrrien lukumäärä oli 21 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyrri on noin sijalla 21 000.

Hyrri-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hyrri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hyrri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюрри ("Hjurri") tarkoittaa nimeä Hyrri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿrrj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hyrri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyrri

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hyrri i Finland. Surname Hyrri in Finland.

©Tuomas Salste