Hyssy: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hyssy

Hyssy on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hyssy-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyssy on noin sijalla 14 000.

Hyssy-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hyssy on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hyssy ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hyssy

Hyssy (paikannimi)

Hyssy on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hyssy jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Hyssy-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюссю ("Hjussju") tarkoittaa nimeä Hyssy. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿssÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hyssy olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyssy

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hyssy i Finland. Surname Hyssy in Finland.

©Tuomas Salste