Hyvärinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hyvärinen

Hyvärinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 1 000:s suomalainen on Hyvärinen.

Hyväristen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 5744 max

v. 1985 5447

v. 1998 5552

v. 2014 5564

v. 2015 5561

v. 2016 5559

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyvärinen on noin sijalla 100.

Hyvärinen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Hyvärinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 1000–1500. Katsottuna 1970-luvun alun puhelinluetteloista Hyvärinen oli selvästi yleisempi Savossa kuin Länsi-Suomessa.

Hyvärinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hyvärinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hyvärinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hyvärinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hyvärinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 747 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hyvärisiä on 5 559.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Hyvärisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 288 Hyvärisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hyväristen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (44 vainajaa), Kuopio (38) sekä Leppävirta (33). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hyvärinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 211.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Hyvärinen, Hyvärisen tai Hyväriset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hyvärinen

Hyvärinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Hyvärinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hyvärinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hyvärinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hyvärisenkuja, Hyvärisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hyvärinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hyväriset ulkomailla

Ruotsissa Hyvärinen oli 214 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Hyværinen oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

555921411
Hyväriset Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 136 henkeä, joiden sukunimi oli HYVARINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хювяринен ("Hjuvjarinen") tarkoittaa nimeä Hyvärinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿfwerin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hyvärinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hyvarinen tai Hyvaerinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hyvä Hyvärinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyvärinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hyvarinen.com, hyvarinen.eu, hyvarinen.info, hyvarinen.net, hyvarinen.fi, hyvarinen.name, hyvarinen.org, hyvariset.com, hyvariset.eu, hyvariset.fi, hyvariset.info, hyvariset.name, hyvariset.net, hyvariset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hyvärinen i Finland. Surname Hyvärinen in Finland.

©Tuomas Salste