Hyypiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hyypiö

Hyypiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hyypiöiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 105 max

v. 2014 74

v. 2015 72

v. 2016 72

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyypiö on noin sijalla 8 600.

Hyypiö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hyypiö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hyypiö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Hyypiöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Hyypiön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hyypiöiden yleisin asuinpaikka oli Kemijärvi (4 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hyypiö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Hyypiö

Hyypiö (paikannimi)Katuosoitteissa

Hyypiö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on allas, kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hyypiö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hyypiö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hyypiönkuja, Hyypiönlenkki, Hyypiöntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hyypiö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюупиё ("Hjuupijo") tarkoittaa nimeä Hyypiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿpiö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hyypiö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hyypio tai Hyypioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyypiö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hyypio.net, hyypio.com, hyypio.eu, hyypio.fi, hyypio.info, hyypio.name, hyypio.org, hyypiot.com, hyypiot.eu, hyypiot.fi, hyypiot.info, hyypiot.name, hyypiot.net, hyypiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hyypiö i Finland. Surname Hyypiö in Finland.

©Tuomas Salste