Hyyrönmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hyyrönmäki

Hyyrönmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hyyrönmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 51

v. 2016 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyyrönmäki on noin sijalla 11 000.

Hyyrönmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hyyrönmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hyyrönmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hyyrönmäki

Hyyrönmäki (paikannimi)

Hyyrönmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hyyrönmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Hyyrönmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюурёнмяки ("Hjuurjonmjaki") tarkoittaa nimeä Hyyrönmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿrönmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hyyrönmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hyyronmaki tai Hyyroenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hyyrönmäki i Finland. Surname Hyyrönmäki in Finland.

©Tuomas Salste