Hyyryläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hyyryläinen

Hyyryläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Hyyryläinen.

Hyyryläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 960 max

v. 2014 868

v. 2015 872

v. 2016 877

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyyryläinen on noin sijalla 1 000.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Hyyryläinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Verrattuna muihin sukunimiin Hyyryläinen on melko pitkä nimi.

Hyyryläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hyyryläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hyyryläinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hyyryläinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hyyryläinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 149 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hyyryläisiä on 877.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Hyyryläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 65 Hyyryläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hyyryläisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Mäntyharju (22 vainajaa), Helsinki (9) sekä Puolanka (9). Valtaosa asui Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hyyryläinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Hyyryläinen tai Hyyryläisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hyyryläinen

Hyyryläinen (paikannimi)

Hyyryläinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hyyryläinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Hyyryläinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hyyryläiset ulkomailla

Ruotsissa Hyyryläinen oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюурюляйнен ("Hjuurjuljainen") tarkoittaa nimeä Hyyryläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿrÿläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hyyryläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hyyrylainen tai Hyyrylaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyyryläinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hyyrylainen.com, hyyrylainen.fi, hyyrylainen.info, hyyrylainen.org, hyyrylainen.eu, hyyrylainen.name, hyyrylainen.net, hyyrylaiset.com, hyyrylaiset.eu, hyyrylaiset.fi, hyyrylaiset.info, hyyrylaiset.name, hyyrylaiset.net, hyyrylaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hyyryläinen i Finland. Surname Hyyryläinen in Finland.

©Tuomas Salste