Hyyrynen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hyyrynen

Hyyrynen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hyyrysten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 287 max

v. 2014 309

v. 2015 313

v. 2016 312

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyyrynen on noin sijalla 2 600.

Hyyrynen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hyyrynen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1920

Hyyrysiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Hyyrysen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hyyrysten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Luumäki (7 vainajaa) sekä Sakkola (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hyyrynen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1962–1995

Sana Hyyrynen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hyyrynen

Hyyrynen (paikannimi)Katuosoitteissa

Hyyrynen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hyyrynen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hyyrynen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hyyrynen, Hyyrysentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hyyrynen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hyyryset ulkomailla

Ruotsissa Hyyrynen oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюурюнен ("Hjuurjunen") tarkoittaa nimeä Hyyrynen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿrÿin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hyyrynen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyyrynen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hyyrynen.com, hyyrynen.eu, hyyrynen.fi, hyyrynen.info, hyyrynen.name, hyyrynen.net, hyyrynen.org, hyyryset.com, hyyryset.eu, hyyryset.fi, hyyryset.info, hyyryset.name, hyyryset.net, hyyryset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hyyrynen i Finland. Surname Hyyrynen in Finland.

©Tuomas Salste