Hyytiä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hyytiä

Hyytiä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hyytiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 476 max

v. 2014 442

v. 2015 448

v. 2016 451

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyytiä on noin sijalla 1 900.

Sanan hyytiä merkitys on 'huuhkaja'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Hyytiä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hyytiä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hyytiä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hyytiä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hyytiä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 60 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hyytiöitä on 451.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Hyytiöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 52 Hyytiän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hyytiöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Metsäpirtti (15 vainajaa) sekä Kivennapa (8). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hyytiä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Hyytiä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hyytiä

Hyytiä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hyytiä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hyytiä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hyytiä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hyytiäntie, Hyytiäraitti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hyytiä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hyytiät ulkomailla

Ruotsissa Hyytiä oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюутия ("Hjuutija") tarkoittaa nimeä Hyytiä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿtiä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hyytiä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hyytia tai Hyytiae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyytiä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hyytia.com, hyytia.org, hyytia.eu, hyytia.fi, hyytia.info, hyytia.name, hyytia.net, hyytiat.com, hyytiat.eu, hyytiat.fi, hyytiat.info, hyytiat.name, hyytiat.net, hyytiat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hyytiä i Finland. Surname Hyytiä in Finland.

©Tuomas Salste