Ignatius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ignatius

Ignatius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ignatiusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 387

v. 2014 451

v. 2015 454

v. 2016 449

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ignatius on noin sijalla 1 900.

Ignatius on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ignatius ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1909

Ignatiuksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Ignatiuksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ignatiusten yleisin asuinpaikka oli Pielisjärvi (8 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ignatius, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Ignatius tai Ignatiuksen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Ignatius osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ignatius esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ignatiuksenkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Ignatius

Ignatius on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Ignatius oli yhtenä etunimenä 17 miehellä. Sukunimenä Ignatius on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 449 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (16 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1).

Ignatiukset ulkomailla

Ruotsissa Ignatius oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Ignatius oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 265 henkeä, joiden sukunimi oli IGNATIUS.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 24 henkeä, joiden sukunimi oli IGNATIUS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ignacio Ignatius.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ignatius.com, ignatius.eu, ignatius.fi, ignatius.info, ignatius.net, ignatius.org, ignatiukset.com, ignatiukset.eu, ignatiukset.fi, ignatiukset.info, ignatiukset.name, ignatiukset.net, ignatiukset.org, ignatius.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ignatius i Finland. Surname Ignatius in Finland.

©Tuomas Salste