Ihainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ihainen

Ihainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ihaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ihainen on noin sijalla 13 000.

Ihainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ihainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ihainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ihainen

Ihainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ihainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ihainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ihainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ihaistenkatu, Ihaistenkuja, Ihaistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ihainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ихайнен tarkoittaa nimeä Ihainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ihain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ihainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ihana Ihainen tai Ihanto Ihainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ihainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ihainen i Finland. Surname Ihainen in Finland.

©Tuomas Salste