Ihamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ihamäki

Ihamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ihamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 476 max

v. 2014 506

v. 2015 504

v. 2016 499

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ihamäki on noin sijalla 1 700.

Ihamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ihamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1934

Ihamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Ihamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ihamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tammela (3 vainajaa) sekä Vesilahti (3). Lähes kaikki asuivat Kanta-Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ihamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Ihamäki tai Ihamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ihamäki

Ihamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Ihamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ihamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ihamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ihamäenkuja, Ihamäentie, Ihamäenväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ihamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ihamäet ulkomailla

Ruotsissa Ihamäki oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ихамяки ("Ihamjaki") tarkoittaa nimeä Ihamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ihamaki tai Ihamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ihana Ihamäki tai Ihanto Ihamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Ihamäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ihamaki.com, ihamaki.fi, ihamaet.com, ihamaet.eu, ihamaet.fi, ihamaet.info, ihamaet.name, ihamaet.net, ihamaet.org, ihamaki.eu, ihamaki.info, ihamaki.name, ihamaki.net, ihamaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ihamäki i Finland. Surname Ihamäki in Finland.

©Tuomas Salste