Iiskola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Iiskola

Iiskola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Iiskola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 207 max

v. 2014 215

v. 2015 216

v. 2016 215

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iiskola on noin sijalla 3 600.

Iiskola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Iiskola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1921

Iiskola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Iiskolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Iiskola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jaala (10 vainajaa), Iitti (8) sekä Heinolan maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Iiskola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1911–1922
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1981

Sana Iiskola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Iiskola

Iiskola (paikannimi)Katuosoitteissa

Iiskola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Iiskola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Iiskola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Iiskolanpolku, Iiskolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Iiskola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ийскола ("Ijskola") tarkoittaa nimeä Iiskola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ijscola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Iiskola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Iisko Iiskola tai Iisa Iiskola.

Samankaltaisia nimiä kuin Iiskola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: iiskola.com, iiskola.fi, iiskola.net, iiskola.eu, iiskola.info, iiskola.name, iiskola.org, iiskolat.com, iiskolat.eu, iiskolat.fi, iiskolat.info, iiskolat.name, iiskolat.net, iiskolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Iiskola i Finland. Surname Iiskola in Finland.

©Tuomas Salste