Iittiläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Iittiläinen

Iittiläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Iittiläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 56

v. 2015 55

v. 2016 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iittiläinen on noin sijalla 10 000.

Iittiläinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Iittiläinen on melko pitkä nimi.

Iittiläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Iittiläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ийттиляйнен ("Ijttiljainen") tarkoittaa nimeä Iittiläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ijttiläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Iittiläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Iittilainen tai Iittilaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Iita Iittiläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Iittiläinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Iittiläinen i Finland. Surname Iittiläinen in Finland.

©Tuomas Salste