Ikäheimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ikäheimo

Ikäheimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Ikäheimo.

Ikäheimo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 513 max

v. 2014 618

v. 2015 615

v. 2016 614

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ikäheimo on noin sijalla 1 400.

Ikäheimo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ikäheimo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ikäheimo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ikäheimo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ikäheimo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 53 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ikäheimo-nimisiä on 614.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Ikäheimo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 50 Ikäheimon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ikäheimo-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pielavesi (18 vainajaa), Maaninka (5), Helsinki (4), Viipuri (4) sekä Loviisa (4). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Savossa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ikäheimo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 31.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1915–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2000

Sana Ikäheimo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ikäheimo

Ikäheimo (paikannimi)

Ikäheimo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ikäheimo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ikäheimo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Ikäheimo

Ikäheimo on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Ikäheimot ulkomailla

Ruotsissa Ikäheimo oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Икяхеймо ("Ikjaheimo") tarkoittaa nimeä Ikäheimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ikaheimo tai Ikaeheimo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ikäheimo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ikaheimo.com, ikaheimo.net, ikaheimo.org, ikaheimo.eu, ikaheimo.fi, ikaheimo.info, ikaheimo.name, ikaheimot.com, ikaheimot.eu, ikaheimot.fi, ikaheimot.info, ikaheimot.name, ikaheimot.net, ikaheimot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ikäheimo i Finland. Surname Ikäheimo in Finland.

©Tuomas Salste