Ikäläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ikäläinen

Ikäläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ikäläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 480 max

v. 2014 449

v. 2015 444

v. 2016 442

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ikäläinen on noin sijalla 1 900.

Ikäläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ikäläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ikäläinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ikäläinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ikäläinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 43 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ikäläisiä on 442.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1925

Ikäläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 43 Ikäläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ikäläisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Keitele (20 vainajaa), Reisjärvi (6) sekä Kiuruvesi (5). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ikäläinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1994

Sana Ikäläinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Ikäläiset ulkomailla

Ruotsissa Ikäläinen oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Икяляйнен ("Ikjaljainen") tarkoittaa nimeä Ikäläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ikäläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ikäläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ikalainen tai Ikaelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ikalainen.com, ikalainen.eu, ikalainen.fi, ikalainen.info, ikalainen.name, ikalainen.net, ikalainen.org, ikalaiset.com, ikalaiset.eu, ikalaiset.fi, ikalaiset.info, ikalaiset.name, ikalaiset.net, ikalaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ikäläinen i Finland. Surname Ikäläinen in Finland.

©Tuomas Salste