Ikävalko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ikävalko

Ikävalko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Ikävalko.

Ikävalkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1018 max

v. 2014 970

v. 2015 969

v. 2016 969

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ikävalko on noin sijalla 900.

Ikävalko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ikävalko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ikävalko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ikävalko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ikävalko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ikävalkoja on 969.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Ikävalkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 66 Ikävalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ikävalkojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jääski (15 vainajaa), Viipuri (12) sekä Viipurin maalaiskunta (9). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ikävalko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Ikävalko tai Ikävalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Ikävalko osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ikävalko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ikävalonkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Ikävalot ulkomailla

Ruotsissa Ikävalko oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Икявалко ("Ikjavalko") tarkoittaa nimeä Ikävalko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ikäfwalgå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ikävalko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ikavalko tai Ikaevalko, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ikavalko.com, ikavalko.net, ikavalko.org, ikavalko.eu, ikavalko.fi, ikavalko.info, ikavalko.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ikävalko i Finland. Surname Ikävalko in Finland.

©Tuomas Salste