Ilkka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilkka

Ilkka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ilkkojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 387 max

v. 2014 411

v. 2015 410

v. 2016 413

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilkka on noin sijalla 2 000.

Ilkka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ilkka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Ilkkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Ilkan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ilkkojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ilmajoki (8 vainajaa) sekä Lapua (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Uudellamaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ilkka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 17.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Ilkka, Ilkan tai Ilkat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ilkka

Ilkka (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilkka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ilkka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilkka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilkankatu, Ilkankierros, Ilkankuja, Ilkanlenkki, Ilkanpolku, Ilkanrinne, Ilkantie, Ilkkagatan, Ilkkagränden, Ilkkastigen, Ilkkavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ilkka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Ilkka

Ilkka on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Ilkka oli yhtenä etunimenä 14 762 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 190:s mies oli etunimeltään Ilkka. Juuri etunimenä Ilkka onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 413 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (11 677 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (3 085).

Ilkat ulkomailla

Ruotsissa Ilkka oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Илькка tarkoittaa nimeä Ilkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ilkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilkka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ilkka.com, ilkka.fi, ilkka.info, ilkka.name, ilkka.net, ilkka.org, ilkat.com, ilkat.eu, ilkat.fi, ilkat.info, ilkat.name, ilkat.net, ilkat.org, ilkka.eu. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ilkka i Finland. Surname Ilkka in Finland.

©Tuomas Salste