Ilkko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilkko

Ilkko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ilkko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 80 max

v. 2014 97

v. 2015 104

v. 2016 103

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilkko on noin sijalla 6 500.

Ilkko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ilkko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ilkko-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Ilkon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ilkko tai Ilkon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ilkko

Ilkko (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilkko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ilkko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilkko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilkko, Ilkonkuja, Ilkontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ilkko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ilkot ulkomailla

Ruotsissa Ilkko oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Илькко tarkoittaa nimeä Ilkko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilcå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ilkko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ilkka Ilkko.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilkko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ilkko.com, ilkko.fi, ilkko.net, ilkko.eu, ilkko.info, ilkko.name, ilkko.org, ilkot.com, ilkot.eu, ilkot.fi, ilkot.info, ilkot.name, ilkot.net, ilkot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ilkko i Finland. Surname Ilkko in Finland.

©Tuomas Salste