Ilmalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilmalahti

Ilmalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ilmalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilmalahti on noin sijalla 19 000.

Ilmalahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ilmalahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ilmalahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильмалахти tarkoittaa nimeä Ilmalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilmalachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ilmalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ilma Ilmalahti tai Ilmar Ilmalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilmalahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ilmalahti i Finland. Surname Ilmalahti in Finland.

©Tuomas Salste