Ilmari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilmari

Ilmari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ilmarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilmari on noin sijalla 14 000.

Ilmari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ilmari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ilmari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Ilmari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ilmari

Ilmari (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilmari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ilmari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilmari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilmari Huitin Raitti, Ilmari Kiannon kuja, Ilmarigatan, Ilmarivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ilmari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Ilmari

Ilmari on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Ilmari oli yhtenä etunimenä 71 452 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 40:s mies oli etunimeltään Ilmari. Juuri etunimenä Ilmari onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 36 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (69 483 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1 969).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильмари tarkoittaa nimeä Ilmari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ilmar Ilmari tai Ilma Ilmari.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilmari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ilmari i Finland. Surname Ilmari in Finland.

©Tuomas Salste