Ilmarinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilmarinen

Ilmarinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ilmaristen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 237 max

v. 1985 236

v. 2014 281

v. 2015 281

v. 2016 278

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilmarinen on noin sijalla 2 800.

Ilmarinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ilmarinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1931

Ilmarisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Ilmarisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ilmaristen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Janakkala (8 vainajaa) sekä Keuruu (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ilmarinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1870–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Ilmarinen tai Ilmarisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ilmarinen

Ilmarinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilmarinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ilmarinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilmarinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilmarinengatan, Ilmarinengränd, Ilmarinens väg, Ilmarinenvägen, Ilmarisenkatu, Ilmarisenkuja, Ilmarisentie, Ilmaristentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ilmarinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Ilmarinen

Ilmarinen on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Ilmarinen oli yhtenä etunimenä 15 miehellä. Sukunimenä Ilmarinen on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 278 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильмаринен tarkoittaa nimeä Ilmarinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilmarin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ilmarinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ilmari Ilmarinen tai Ilma Ilmarinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilmarinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ilmarinen.fi, ilmarinen.com, ilmarinen.eu, ilmarinen.info, ilmarinen.name, ilmarinen.net, ilmarinen.org, ilmariset.com, ilmariset.eu, ilmariset.fi, ilmariset.info, ilmariset.name, ilmariset.net, ilmariset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ilmarinen i Finland. Surname Ilmarinen in Finland.

©Tuomas Salste