Ilomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilomäki

Ilomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 900:s suomalainen on Ilomäki.

Ilomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 977 max

v. 2014 1109

v. 2015 1118

v. 2016 1115

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilomäki on noin sijalla 800.

Ilomäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ilomäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ilomäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ilomäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ilomäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ilomäkiä on 1 115.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Ilomäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 88 Ilomäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ilomäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nakkila (9 vainajaa), Ruovesi (5), Sääksmäki (4), Lapua (4) sekä Helsinki (4). Valtaosa asui Kanta-Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ilomäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 60.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2000

Sana Ilomäki tai Ilomäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ilomäki

Ilomäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilomäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 170 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ilomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilomäenkaari, Ilomäenkatu, Ilomäenkuja, Ilomäenpolku, Ilomäentie, Ilomäki, Ilomäkigränd, Ilomäkistigen, Ilomäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ilomäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ilomäet ulkomailla

Ruotsissa Ilomäki oli 44 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Иломяки ("Ilomjaki") tarkoittaa nimeä Ilomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ilomaki tai Ilomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ilo Ilomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilomäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ilomaki.com, ilomaki.eu, ilomaki.fi, ilomaki.info, ilomaki.net, ilomaki.org, ilomaet.com, ilomaet.eu, ilomaet.fi, ilomaet.info, ilomaet.name, ilomaet.net, ilomaet.org, ilomaki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ilomäki i Finland. Surname Ilomäki in Finland.

©Tuomas Salste