Ilonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilonen

Ilonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Ilonen.

Ilosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 687 max

v. 1985 577

v. 2014 588

v. 2015 592

v. 2016 588

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilonen on noin sijalla 1 500.

Ilonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ilonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Ilonen-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 94 Ilosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ilosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kivennapa (8 vainajaa), Helsinki (7) sekä Joutsa (7).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ilonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 55.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2002

Sana Ilonen, Ilosen tai Iloset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ilonen

Ilonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ilonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilosenpolku, Ilosentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ilonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Iloset ulkomailla

Ruotsissa Ilonen oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Илонен tarkoittaa nimeä Ilonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iloin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ilonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ilona Ilonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ilonen.com, ilonen.fi, ilonen.eu, ilonen.info, ilonen.name, ilonen.net, ilonen.org, iloset.com, iloset.eu, iloset.fi, iloset.info, iloset.name, iloset.net, iloset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ilonen i Finland. Surname Ilonen in Finland.

©Tuomas Salste