Ilves: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilves

Ilves on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Ilves.

Ilvesten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 428 max

v. 2014 562

v. 2015 556

v. 2016 559

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilves on noin sijalla 1 600.

Ilves on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ilves ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Ilveksiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Ilveksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ilvesten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sortavalan maalaiskunta (10 vainajaa), Luumäki (8) sekä Helsinki (3). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ilves, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Ilves, Ilveksen tai Ilvekset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ilves

Ilves (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilves on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ilves jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilves esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilveksenkatu, Ilveksenkuja, Ilveksenpolku, Ilveksentaival, Ilveksentie, Ilveskaari, Ilveskaarre, Ilveskatu, Ilveskuja, Ilveskulma, Ilvespolku, Ilvesraitti, Ilvestie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ilves-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Ilves

Ilves on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Ilves oli yhtenä etunimenä 20 miehellä. Sukunimenä Ilves on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 559 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (18 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Ilvekset ulkomailla

Ruotsissa Ilves oli 58 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Virossa Ilves oli 2 165 ihmisen sukunimi vuonna 2008. Se oli Virossa 13:nneksi yleisin sukunimi.

559582165
Ilvekset Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli ILVES.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильвес tarkoittaa nimeä Ilves. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilfwes on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ilves olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilves

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ilves.com, ilves.eu, ilves.fi, ilves.net, ilves.org, ilves.info, ilves.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ilves i Finland. Surname Ilves in Finland.

©Tuomas Salste