Ilvesniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilvesniemi

Ilvesniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ilvesniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilvesniemi on noin sijalla 12 000.

Ilvesniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ilvesniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ilvesniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ilvesniemi

Ilvesniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilvesniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ilvesniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilvesniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilvesniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ilvesniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильвесниеми ("Ilvesnijemi") tarkoittaa nimeä Ilvesniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilfwesniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ilvesniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ilves Ilvesniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilvesniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ilvesniemi i Finland. Surname Ilvesniemi in Finland.

©Tuomas Salste