Impiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Impiö

Impiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Impiöiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 181 max

v. 2014 370

v. 2015 373

v. 2016 374

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Impiö on noin sijalla 2 200.

Impiö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Impiö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Impiö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Impiö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Impiö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 85 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Impiö-nimisiä on 374.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1930
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Impiö tai Impiön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Impiö

Impiö (paikannimi)Katuosoitteissa

Impiö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Impiö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Impiö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Impiöntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Impiö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Impiöt ulkomailla

Ruotsissa Impiö oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Импиё ("Impijo") tarkoittaa nimeä Impiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Impio tai Impioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Impi Impiö.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: impio.com, impio.fi, impio.eu, impio.info, impio.name, impio.net, impio.org, impiot.com, impiot.eu, impiot.fi, impiot.info, impiot.name, impiot.net, impiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Impiö i Finland. Surname Impiö in Finland.

©Tuomas Salste