Imponen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Imponen

Imponen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Imposten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 154 max

v. 2014 172

v. 2015 169

v. 2016 169

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Imponen on noin sijalla 4 400.

Imponen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Imponen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Imponen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Imponen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Imponen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 77 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Imposia on 169.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1930

Imposia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Imposen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Imponen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Imponen

Imponen (paikannimi)Katuosoitteissa

Imponen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Imponen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Imponen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Imposentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Imponen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Imposet ulkomailla

Ruotsissa Imponen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Импонен tarkoittaa nimeä Imponen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Imboin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Imponen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Impi Imponen.

Samankaltaisia nimiä kuin Imponen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: imponen.com, imponen.eu, imponen.fi, imponen.info, imponen.name, imponen.net, imponen.org, imposet.com, imposet.eu, imposet.fi, imposet.info, imposet.name, imposet.net, imposet.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Imponen i Finland. Surname Imponen in Finland.

©Tuomas Salste