Inna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Inna

Inna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Inna-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 82

v. 2016 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Inna on noin sijalla 7 800.

Inna-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Inna on lyhyt nimi.

Inna on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Inna ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Inna-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Inna-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1915
Lakanneet yritykset
perust. 1964–2001

Sana Inna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Inna

Inna (paikannimi)Katuosoitteissa

Inna on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Inna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Inna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Innasstigen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Inna-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Inna

Inna on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Inna oli yhtenä etunimenä 836 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 200:s nainen oli etunimeltään Inna. Juuri etunimenä Inna onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 82 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (698 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (138).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Инна tarkoittaa nimeä Inna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Inni Inna.

Samankaltaisia nimiä kuin Inna

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Inna i Finland. Surname Inna in Finland.

©Tuomas Salste