Into: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Into

Into on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Intojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 172 max

v. 1985 145

v. 2014 141

v. 2015 143

v. 2016 144

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Into on noin sijalla 5 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Into on lyhyt nimi.

Into on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Into ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Intoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Innon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Intojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 vainajaa) sekä Kemi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Into, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Into tai Innon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Into osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Into esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Innontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Into

Into on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Into oli yhtenä etunimenä 669 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 4 200:s mies oli etunimeltään Into. Juuri etunimenä Into onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 144 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Innot ulkomailla

Ruotsissa Into oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Инто tarkoittaa nimeä Into. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Indå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Into olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Into

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: innot.com, innot.net, innot.org, into.com, into.eu, into.fi, into.info, into.net, innot.eu, innot.fi, innot.info, innot.name, into.name, into.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Into i Finland. Surname Into in Finland.

©Tuomas Salste