Iso-Heiko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Iso-Heiko

Iso-Heiko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Iso-Heiko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iso-Heiko on noin sijalla 13 000.

Iso-Heiko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Iso-Heiko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Iso-Heiko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Isoheiko. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Iso-Heiko

Iso-Heiko (paikannimi)

Iso-Heiko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Iso-Heiko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Iso-Heiko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исо-Хейко tarkoittaa nimeä Iso-Heiko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iso=Heicå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Iso-Heiko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Iso-Heiko.

Samankaltaisia nimiä kuin Iso-Heiko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Iso-Heiko i Finland. Surname Iso-Heiko in Finland.

©Tuomas Salste