Iso-Hirvelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Iso-Hirvelä

Iso-Hirvelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Iso-Hirvelöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iso-Hirvelä on noin sijalla 21 000.

Iso-Hirvelä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Iso-Hirvelä on melko pitkä nimi.

Iso-Hirvelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Iso-Hirvelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исо-Хирвеля ("Iso-Hirvelja") tarkoittaa nimeä Iso-Hirvelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iso=Hirfwelä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Iso-Hirvelä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Iso-Hirvela tai Iso-Hirvelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Iso-Hirvelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Iso-Hirvelä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Iso-Hirvelä i Finland. Surname Iso-Hirvelä in Finland.

©Tuomas Salste