Iso-Ilomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Iso-Ilomäki

Iso-Ilomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Iso-Ilomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iso-Ilomäki on noin sijalla 16 000.

Iso-Ilomäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Iso-Ilomäki on melko pitkä nimi.

Iso-Ilomäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Iso-Ilomäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исо-Иломяки ("Iso-Ilomjaki") tarkoittaa nimeä Iso-Ilomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iso=Ilomäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Iso-Ilomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Iso-Ilomaki tai Iso-Ilomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Iso-Ilomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Iso-Ilomäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Iso-Ilomäki i Finland. Surname Iso-Ilomäki in Finland.

©Tuomas Salste