Iso-Järvenpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Iso-Järvenpää

Iso-Järvenpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Iso-Järvenpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iso-Järvenpää on noin sijalla 13 000.

Iso-Järvenpää-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Iso-Järvenpää on melko pitkä nimi.

Iso-Järvenpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Iso-Järvenpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исо-Ярвенпяа ("Iso-Jarvenpjaa") tarkoittaa nimeä Iso-Järvenpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iso=Ierfwenpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Iso-Järvenpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Iso-Jarvenpaa tai Iso-Jaervenpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Iso-Järvenpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Iso-Järvenpää

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Iso-Järvenpää i Finland. Surname Iso-Järvenpää in Finland.

©Tuomas Salste