Iso-Möttönen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Iso-Möttönen

Iso-Möttönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Iso-Möttösten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iso-Möttönen on noin sijalla 20 000.

Iso-Möttönen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Iso-Möttönen on melko pitkä nimi.

Iso-Möttönen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Iso-Möttönen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Isomöttönen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Iso-Möttönen

Iso-Möttönen (paikannimi)

Iso-Möttönen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Iso-Möttönen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Iso-Möttönen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исо-Мёттёнен ("Iso-Mjottjonen") tarkoittaa nimeä Iso-Möttönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iso=Möttöin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Iso-Möttönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Iso-Mottonen tai Iso-Moettoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Iso-Möttönen.

Samankaltaisia nimiä kuin Iso-Möttönen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Iso-Möttönen i Finland. Surname Iso-Möttönen in Finland.

©Tuomas Salste