Isoaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Isoaho

Isoaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Isoaho.

Isoahojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 685 max

v. 2014 866

v. 2015 868

v. 2016 870

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isoaho on noin sijalla 1 000.

Isoaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Isoaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Iso-Aho. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Isoahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 62 Isoahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Isoahojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylikiiminki (5 vainajaa), Ruovesi (5), Kemi (3) sekä Sievi (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Isoaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 50.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1955–1997
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Isoaho tai Isoahon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Isoaho

Isoaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Isoaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 315 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Isoaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Isoaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Isoaho, Isoahonkatu, Isoahonkuja, Isoahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Isoaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Isoahot ulkomailla

Ruotsissa Isoaho oli 92 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исоахо tarkoittaa nimeä Isoaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Isoaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Isoaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: isoaho.com, isoaho.eu, isoaho.info, isoaho.net, isoaho.fi, isoaho.name, isoaho.org, isoahot.com, isoahot.eu, isoahot.fi, isoahot.info, isoahot.name, isoahot.net, isoahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Isoaho i Finland. Surname Isoaho in Finland.

©Tuomas Salste