Isokivi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Isokivi

Isokivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Isokivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isokivi on noin sijalla 16 000.

Isokivi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Isokivi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Isokivi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1982–2000

Sana Isokivi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Isokivi

Isokivi (paikannimi)Katuosoitteissa

Isokivi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kivi, kohouma, luonnonmuistomerkki, maastokohde, matalikko, pelto/niitty, saari, talo sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Isokivi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Isokivi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Isokivenkatu, Isokivenpolku, Isokiventie, Isokivi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Isokivi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Isokivet ulkomailla

Ruotsissa Isokivi oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исокиви tarkoittaa nimeä Isokivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Isokifwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Isokivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Isokivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Isokivi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Isokivi i Finland. Surname Isokivi in Finland.

©Tuomas Salste