Isokoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Isokoski

Isokoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Isokoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 389 max

v. 2014 462

v. 2015 466

v. 2016 463

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isokoski on noin sijalla 1 900.

Isokoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Isokoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Isokoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Isokoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Isokoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 86 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Isokoskia on 463.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Isokoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Isokosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Isokoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (10 vainajaa) sekä Nurmo (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Isokoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1961–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Isokoski tai Isokosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Isokoski

Isokoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Isokoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Isokoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Isokoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Isokoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Isokoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Isokosket ulkomailla

Ruotsissa Isokoski oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исокоски tarkoittaa nimeä Isokoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Isocoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Isokoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Isokoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Isokoski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: isokoski.com, isokoski.fi, isokosket.com, isokosket.eu, isokosket.fi, isokosket.info, isokosket.name, isokosket.net, isokosket.org, isokoski.eu, isokoski.info, isokoski.name, isokoski.net, isokoski.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Isokoski i Finland. Surname Isokoski in Finland.

©Tuomas Salste