Isometsä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Isometsä

Isometsä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Isometsien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 187 max

v. 2014 252

v. 2015 250

v. 2016 249

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isometsä on noin sijalla 3 200.

Isometsä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Isometsä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Isometsä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Isometsä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Isometsä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 90 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Isometsiä on 249.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Isometsiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Isometsän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Isometsien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Karunki (6 vainajaa) sekä Alatornio (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Isometsä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1990–2001

Sana Isometsä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Isometsä

Isometsä (paikannimi)Katuosoitteissa

Isometsä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Isometsä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Isometsä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Isometsäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Isometsä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Isometsät ulkomailla

Ruotsissa Isometsä oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исомется ("Isometsja") tarkoittaa nimeä Isometsä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Isometsa tai Isometsae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Isometsä.

Samankaltaisia nimiä kuin Isometsä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: isometsa.com, isometsa.eu, isometsa.fi, isometsa.info, isometsa.name, isometsa.net, isometsa.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Isometsä i Finland. Surname Isometsä in Finland.

©Tuomas Salste