Isopahkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Isopahkala

Isopahkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Isopahkala-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 217 max

v. 2014 468

v. 2015 477

v. 2016 481

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isopahkala on noin sijalla 1 800.

Isopahkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Isopahkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Isopahkala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Isopahkala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Isopahkala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 129 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Isopahkala-nimisiä on 481.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1926

Isopahkala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Isopahkalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Isopahkala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Himanka (4 vainajaa), Rautio (4) sekä Kalajoki (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Isopahkala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1973–2003
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Isopahkala tai Isopahkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Isopahkala osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Isopahkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Isopahkalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исопахкала tarkoittaa nimeä Isopahkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Isopachcala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Isopahkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Isopahkala.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: isopahkala.com, isopahkala.fi, isopahkala.eu, isopahkala.info, isopahkala.name, isopahkala.net, isopahkala.org, isopahkalat.com, isopahkalat.eu, isopahkalat.fi, isopahkalat.info, isopahkalat.name, isopahkalat.net, isopahkalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Isopahkala i Finland. Surname Isopahkala in Finland.

©Tuomas Salste